خدمات

دلایل وزوز گوش و جدیدترین راهکار درمان آن در سال ۲۰۲۴

وزوز گوش چیست ؟ آیا شما هم گاهی گرفتار این عارضه می‌شوید؟ چند بار در هفته معمولا این مشکل برایتان پیش می آید؟ آیا برای پیدا کردن راه حلی برای این مشکلتان به این صفحه مراجعه کرده اید؟ اگر از عارضه وزوز کردن گوش کلافه شده اید، می‌توانید با مراجعه به مجموعه شنوایی سنجی و تجویز سمعک پایتخت در کوتاه ترین زمان ممکن این مشکل را حل کنید. همچنین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی علل و راهکارهای درمان وزوز گوش بپردازیم.

بیشتر بخوانید: قیمت سمعک بر اساس چه پارامترهایی مشخص می شود؟

وزوز گوش

وزوز گوش یا تینیتوس چیست؟

وزوز گوش که به آن تینیتوس (املا صحیح لاتین Tinnitus) نیز می گویند، عارضه ای است که افراد مبتلا به آن درون گوش یا سر خود صدای شبیه به سوت می شنوند و یا اصطلاحا گوششان زنگ می زند. این مشکل میان افراد اجتماع بسیار شایع بوده تا جایی که معمولا از هر ۵ فرد ۱ نفر این اختلال را حداقل یکبار تجربه کرده است(یعنی چیزی در حدود 10 تا 15 درصد افراد جامعه). در نظر داشته باشید که وزوز گوش به خودی خود  یک بیماری به حساب نمی آید؛ و صرفا نشانه ای است که در اغلب موارد از یک اختلال دیگر، مانند از دست دادن شنوایی به دلیل کهولت سن، آسیب شنوایی یا اختلال در سیستم گردش خون و… خبر می دهد و درواقع زنگ خطری است که هشدار می دهد تا بیشتر مراقب سلامتی خود باشید. در اغلب موارد این مشکل برای بسیاری از افراد، با درمان کاملا بهبود می‌یابد و یا منجر به کاهش صدا می شود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع سمعک هوشمند

انواع مختلف وزوز گوش

در حالت کلی وزوز گوش را می توان به دو دسته تقسیم نمود.

1- وزوزی که با کاهش شنوایی همراه است.

2- وزوزی که کاهش شنوایی در آن دخیل نیست.

نتیجه ی نوار گوش مشخص کننده ی این موضوع می باشد که نوع وزوز گوش شما چیست. اگر با کاهش شنوایی همراه باشد بحث تحریک عصب گوش مطرح می شود. اگر عصب شنوایی به هر دلیلی تحریک نشود، سیگنالی برای مغز فرستاده نمی شود. مغز به مرور این خلا را احساس کرده و خود اقدام به تحریک عصب شنوایی می کند که نتیجه ی ان صدای وزوز می باشد. در نظر داشته باشید که اگر چند فرکانس کم شنوایی داشته باشید این صداها مختلف است و می توان آن را به صورت صدای باد یا هوهو نیز بشنوید

تجربه وزوز گوش در بیماران مختلف می تواند متفاوت باشد. بیشترین اشکالی که از وزوز تا کنون گزارش شده اند عبارتند از:

  • صدای تق تق

  • وِزوِز

  • شنیدن صدای ضربان قلب از گوش ها

  • صدای بم

  • و…

وزوز گوش ذهنی و عینی

وزوز گوش را بیماران معمولا به دو صورت وزوز دهنی و وزوز عینی تجربه می کنند که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

وزوز ذهنی: در این حالت تنها خود شخص است که می تواند صدای وزوز گوش را بشنود. این پدیده شایع‌ترین نوع وزوز گوش بوده که ممکن است دلیل آن اختلال در گوش بیرونی، میانی یا درونی فرد باشد. البته دلیل دیگری که می تواند منجر به این عارضه ذهنی شود، علت مشکلات ناشی از اعصاب شنوایی یا بخشی از مغز که سیگنال‌های عصبی را به صدا تبدیل می‌کند، است.
وزوز عینی: در چنین عارضه ای علاوه بر بیمار، پزشک متخصص گوش و حلق و بینی نیز می‌تواند صدا را بشنود. این نوع که عارضه ای بسیار نادر می باشد، معمولا به علت مشکلات عروقی، انقباضات عضلانی یا اختلالات انتقالی استخوان گوش درونی رخ می دهد.

علائم وزوز گوش

علائم وزوز گوش

علائم اصلی که خبر از ابتلا فرد به این عارضه می دهند عبارتند از:

  • زنگ زدن گوش
  • شنیدن صدای خرخر و یا غرش بدون منبع خارجی
  • پیچیدن صدای باد در گوش و هیس هیس کردن
  • و…

در نظر داشته باشید که در صورت ابتلا به این عارضه این صداها خیالی را می توانید با هر طیف شدتی بشنوید. به گونه ای که ممکن است از یک غرش ریز و کم به یک صدای بلند تغییر کند و آن را در یکی از گوش ها و یا هر دو گوش تجربه کنید. حتی گاهی این صداها در فواصل منظم، قطع و وصل می شوند. البته برخی بیماران به طور دائمی این صداها را درون گوش خود می شنوند. متاسفانه گاهی صدا به حدی بلند است که فرد در شنیدن صداهای واقعی موجود در محیط دچار مشکل می شود.

بیشتر بخوانید: سمعک دیجیتال چیست و چطور کار میکند.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر تجربه هایی که در ادامه خدمتتان ارائه می دهیم را داشتید بهتر است در اسرع وقت به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

  • وزوز گوش به حدی است که تحمل آن برایتان دشوار است.
  • بیش از یک هفته است که وزوز گوش دارید و بعد از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی( سرماخوردگی ) دچار این حالت شده اید.
  • وزوز گوش به صورت ناگهانی یا بدون علت مشخص رخ داده است.
  •  وزوز را با حالت گیجی و کاهش شنوایی تجربه می کنید.

دلایل وزوز گوش

دلایل وزوز گوش

دلایل زیادی می تواند به تینیتوس منجر شود. در اغلب موارد، علت دقیقی برای وزوز گوش کشف نشده است. اما معمولا شایع ترین دلیلی که می تواند منجر به شنیدن صدا در گوش شود، آسیب دیدگی سلول‌های گوش داخلی است. در این‌ حالت فشاری که امواج صوتی ایجاد میکنند، باعث می شود، موهای کوچک و ظریف گوش داخلی حرکت کنند و همین امر منجر به انتشار سیگنال الکتریکی از سلول‌های گوش به مغز شده و نهایتا مغز این سیگنال‌ها را به صدا تبدیل می‌کند.

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع  سمعک ظریف

چنانچه موهای گوش داخلی به هر دلیلی خم و یا شکسته شوند، سیگنال‌های الکتریکی تصادفی به مغز فرستاده می‌شود که موجبات وزوز گوش ها را فراهم می کند. دلایل دیگری نیز برای این عارضه ثبت شده اند که عبارتند از:

  • مشکلات گوش
  • بیماری‌های مزمن
  • شرایطی که بر روی اعصاب گوش و یا مرکز شنوایی در مغز تأثیر می‌گذارد.

در حالت کلی عمده ترین دلایلی که می توانند منجر به عارضه وزوز گوش شوند عبارتند از:

1- افزایش سن

در اغلب افراد با افزایش سن عملکرد فیبرهای عصبی کاهش یافته، در نتیجه شنوایی فرد با مشکل روبرو می شود. از دست دادن شنوایی می‌تواند موجب پدید آمدن این عارضه شود که به آن  پیرگوشی نیز میگویند.

2- قرار گرفتن مداوم در معرض صدای بلند

صداهای بلند ناشی از تجهیزات سنگین، اره‌های برقی و سلاح‌های گرم اغلب موجبات افت شنوایی را فراهم میکنند. همچنین استفاده طولانی مدت از هنزفری و یا هدست و شنیدن موسیقی با صدای بلند، می‌توانند موجب از دست رفتن شنوایی و وزوز گوش شود. البته مواجهه کوتاه مدت با صدای بلند، مانند حضور در کنسرت و… نیز باعث وزوز گوش شده که معمولا بعد از مدتی از بین می رود. در نظر داشته باشید که مواجهه طولانی مدت با صداهای به سلول‌های حسی مویی در گوش که وظیفه انتقال صدا به مغز را دارند آسیب می رساند.

3- موم گوش

مومی که از گوش افراد ترشح می شود با به دام انداختن گرد و غبار و کاهش رشد باکتری‌ها وظیفه ی محافظت از کانال گوش را به عهده دارد. اگر زمان زیادی گوش خود را تمیز نکنید و حجم زیادی از موم‌ها تجمع یابند، دیگر به راحتی نمی‌توان آن‌ها را پاک کرد و بر روی شنوایی فرد تاثیر گذاشته و موجب تحریک پرده گوش می‌شود که نهایتا می‌تواند منجر به این عارضه میشود.

4- تغییرات استخوان گوش

اتواسکلروز یا رشد غیرطبیعی و تدریجی استخوان رکابی در گوش میانی نوعی بیماری ارثی است که در افراد یک خانواده بیشتر دیده می‌شود، این بیماری نیز می تواند باعث کاهش شنوایی و وزوز گوش شود

5- وزوز گوش به دلیل مصرف داروهای خاص

مصرف برخی از داروها چه پزشک تجویز کرده باشد چه دارهایی که بدون نسخه تهیه کرده و مصرف می کنید، ممکن است موجب شنیدن صدای وزوز گوش یا تشدید آن شود. برخی از این داروها عبارتند از:

  • آسپرین
  • دیورتیکها
  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)
  • داروی حاوی ماده کنین (برای درمان مالاریا)
  • آنتیبیوتیکهای مشخصی (پلیمیکسینبی، اریترومایسین، وانکومایسین، نئومایسین)
  • داروهای ضدافسردگی
  • داروهای مربوط به بیماران سرطانی

چنانچه علت وزوز گوش های شما مصرف این داروها باشد اغلب با قطع دارو، نشانه ها نیز ظرف یک بازه زمانی دو روزه از بین می روند. از این رو توصیه می کنیم چنانچه احتمال می دهید به علت مصرف دارویی خاص به وزوز گوش مبتلا شده اید به پزشکتان مراجعه کرده و موضوع را با آن درمیان بگذارید.

6- عفونت در ناحیه گوش و سینوس ها

گاهی شنیدن صدای وزوز در گوشهای به دنبال ابتلا به بیماری سرماخوردگی بروز می کند، در این صورت به احتمال زیاد دلیل وزوز گوش،  عفونت گوش یا سینوس است که قدرت شنوایی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر علت بیماریتان سرماخوردگی باشد علائم باید نهایتا تا دوهفته از بین بروند و اگر ناراحتی شما بعد از یک تا دو هفته بهتر نشدید حتما بباید به یک متخصص مراجعه کنید.

7- اختلال در عملکرد فک یا مفصل میانی TMJ

اختلال در عملکرد این مفصل می تواند تجربه وزوز گوش را برای شما به ارمغان بیاورد. گاهی در هنگام صحبت کردن یا جویدن غذا، متوجه احساس فشار یا درد در این مفصل می شویم. در نظر داشته باشید که از آنجایی که این مفصل و گوش میانی هر دو بصورت اشتراکی از برخی از اعصاب و رباطها استفاده میکنند ممکن است هر گونه اختلالی در آن نهایتان به وزوز گوش یک یا هر دو گوشتان منجر شود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع سمعک شارژی

8- فشار خون بالا

استرس زیاد و یا مصرف موادی که منجر به فشار خون می شوند همچون الکل و کافئین می تواند نهایتا منجر به سفت شدن سرخرگها شود. این اتفاق موجب می شود تا رگهای خونی نزدیک به گوش میانی و گوش داخلی شما تنگتر شده و وزوز گوش را تجربه کنید.

9-استعمال دخانیات و الکل

توجه داشته باشید که سو مصرف و زیاده روی در مواردی نظیر استعمال دخانیات یا مصرف الکل خطر ابتلا به وزوز گوش در افراد را افزایش می دهد.

سایر دلایلی وزوز گوش :

  • انسداد گوش
  • آسیب به سر
  • سابقه آرتروز
  • بیماری منییر
  • اضافه وزن
  • اتواسکلروز

بیشتر بدانید: آشنایی با  سمعک زیمنس

نکاتی در مورد وزوز گوش

در ادامه به بررسی نکات و موقعیت های خاصی خواهیم پرداخت که در آن فرد دجار وزوز گوش می شود یا بر روی تینیتوس آن اثر می گذارد.

1. وزوز گوش بعد از کرونا

یکی از علائمی که پزشکان با مشاهده ی آن در کنار سایر علائم به بیماری کرونا پی می برند، وزوز گوش است که در برخی از افراد مشاهده می شود. در واقع تمام افرادی که کرونا دارند گوششان سوت نمی کشد و تنها حدود ۱۵% از بیماران، عارضه صدا در گوش را گزارش کرده‌اند.

2. وزوز گوش پس از ساکشن

وزوز گوش در مواقع نادری به عنوان یک اثر نامطلوب از ساکشن گوش گزارش شده است. سر و صدای میکروساکشن ممکن است وزوز گوش قبلی را تشدید کند یا باعث ایجاد وزوز گوش شود.

3. وزوز گوش بعد از عفونت

اگر وزوز به دلیل عفونت باشد پس از از بین رفتن عفونت دیگر گوش بیمار سوت نمی کشد. اما با این وجود، عفونت‌های مکرر گوش، می‌توانند منجر به کاهش شنوایی پایدار و وزوز گوش مداوم شود.

4. ارتباط بین سوت زدن گوش و حالت تهوع

اگر وزوز ابتدا فقط در یک گوش احساس شود و به سرعت بهبود نیابد و با علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، سردرد و سرگیجه نیز همراه باشد ممکن است خبر از اتفاق جدی‌تری دهد.

5. ارتباط بین وزوز گوش و فشار خون بالا

فشار خون بالا یا غلظت خون نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند منجر به وزوز گوش شود زیرا جریان خون را در سیاهرگ‌ها و شریان‌های اطراف سر و گوش‌ها افزایش می‌دهد. درنتیجه صدای ضربان قلب را در گوش منعکس می‌کند.

6. وزوز گوش و تپش قلب

جالب است بدانید که کمبود آهن موجب می‌شود شریان‌ها برای رساندن خون بیشتر، پمپاژ بیشتری داشته باشند. این افزایش جریان خون توسط گوش‌ها به شکل وزوز گوش شنیده می‌شود. 

7. وزوز گوش در اثر پارگی پرده گوش

پارگی پرده گوش نیز از دیگر دلایل وزوز گوش می باشد. اگر فرد به صورت مداوم در معرض صداهای بلند قرار بگیرد، به دلیل پرواز یا غواصی و عفونت‌ها تغییر فشار را احساس کند، ممکن است پرده ی گوش وی آسیب دیده و پاره شود.

8. ارتباط بین سوت زدن گوش و سرطان

در برخی از انواع سرطان‌ یا روش‌های درمان‌ی آن ممکن است عوارضی همچون کاهش شنوایی یا شنیدن صدای زنگ در گوش بیمار را شاهد باشیم. در نظر داشته باشید که این کاهش شنوایی می‌تواند طیفی از خفیف تا شدید را شامل شده و  در هردو گوش یا جداگانه اتفاق بیفتد.

عوارض وزوز کردن گوش چیست؟

زنگ زدن گوش

نکته بسیار آزاردهنده برای افراد مبتلا به این عارضه این است که این مشکل تاثیر چشم گیری بر کیفیت زندگی افراد دارد. افراد مبتلا به این عارضه معمولا مشکلاتی را تجربه میکنند که عبارتند از:

  • خستگی مفرط
  • استرس زیاد
  • مشکلات مربوط به خواب
  • مشکل تمرکز کردن
  • مشکلات مربوط حافظه
  • افسردگی مفرط
  • اضطراب و تحریک پذیری بالا
  • و…

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع مدل های سمعک داخل گوشی

تشخیص وزوز گوش

معمولا زمانی که به پزشک مراجعه می کنید معمولا به دلیل علائمی که بیمار از خود نشان می دهد فقط وزوز گوش قابل تشخیص است. از این رو پزشک معالج برای درمان وزوز، می کوشد تشخیص دهد که این عارضه به علت بیماری زمینه ­ای دیگری ایجاد شده است یا خیر. پس بدیهی است که سوالاتی در مورد سابقه پزشکی از شما پرسیده شود و گوش، سر و گردن شما با دقت توسط پزشک معاینه شود. معمولا آزمایشاتی انجام می شود که عبارتند از:

  • آزمون شنوایی­‌شناسی: طزیقه ی برگزاری این آزمون به این صورت است که بیمار به یک اتاق ضدصدا منطقل شده و گوشی­هایی روی گوشش قرار می­ گیرد و همزمان صداهای خاصی را پخش می­کند و بیمار زمان شنیدن صدا را مشخص خواهد کرد. نتایج بدست آمده با نتایج طبیعی مشخص شده برای سن بیمار مقایسه می­شود. این آزمون می­تواند به رد یا شناسایی علل احتمالی وزوز گوش کمک کند.
  • جنبش سر و گردن: در طی این پزشک از بیمار می خواهد چشم­های خود را حرکت داده، فکش را فشار داده و گردن و دست­ها و پاها را به حرکت درآورد. اگر در طی انجام این فعالیت ها تغییر در وزوز ایجاد شود، بدتر شدن شدت وزوز گوش ممکن است به شناسایی یک اختلال اساسی که نیاز به درمان دارد کمک کند.
  •  تصویربرداری: اگر پزشک به موارد خاصی برای دلیل وزوز گوش مشکوک شود، معمولا آزمایشاتی نظیر سی­تی­اسکن یا ام ­آرآی برای او تجویز می کند.

چطور از وزوز گوش پیشگیری کنیم؟

دقت داشته باشید که، وزوز گوش معمولا در وضعیتی پیش می آید که قابل پیشگیری نیست. با این حال، آنچه در ادامه ارائه میدهیم تا حد زیادی می تواند به پیشگیری از وزوز گوش کمک کند.

  • استفاده از محافظ گوش: اگر به صورت مداوم در معرض صدای بلند قرار بگیرید به مرور زمان اعصاب گوشتان آسیب می بیند و می تواند منجر به از دست دادن شنوایی و وزوز گوش شود. اگر کارتان به صورتی است که در معرض صداهای بسیار بلند قرار میگیرید، توصیه میکنیم همیشه از محافظ گوش استفاده کنید.
  • کم کردن صدا: اگر به صورت مداوم در معرض صداهای بلند قرار میگیرید، به طور مثال همیشه با صدای بلند موسیقی گوش می دهید ممکن است دچار وزوز گوش شوید.
  • سلامت قلب و عروق: ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و انجام سایر اقدامات برای سالم نگه داشتن عروق به پیشگیری از بروز وزوز گوش ناشی از اختلالات عروقی کمک می کند.

چه کارهایی کمک میکند تا زودتر درمان شوید؟

همانطور که بالاتر نیز اشاره کردیم، وزوز گوش یکی از شایع‌ ترین علائمی است که همراه با کاهش شنوایی ظاهر می‌شود. این علامت به شکل های مختلف خود را نشان می دهد و این بدین معناست که هر بیمار تجربه‌ای خاص از صدا را گزارش می‌کند. صدا های مختلف وزوز اغلب نظیر اصواتی همچون:

  • صدای سوت
  • ضربان
  • جیرجیرک
  • صدای هیس مانند
  • صدای باد
  • زنگ
  • و … ‌

می باشد. وزوز گوش اگر دائمی و اذیت کننده نباشد، معمولا نشانگرخبر از یک اختلال جدی و خطرناک نمیدهد و چندان جای نگرانی نیست. البته این امکان هم وجود دارد که وزوز در برخی از بیماران با افزایش سن، تشدید یابد اما با انجام یکسری از اقدامات درمانی می توان آن را بهبود بخشید. اساسی ترین راهکار برای درمان این مشکل پیدا کردن و معالجه ی علت پایه ای وزوز است. سایر درمان ها باعث کاهش صدای وزوز گوش شده و یا صدای آن را پوشش می دهند تا توجه فرد از روی وزوز برداشته شود. اما آنچه کمک میکند زودتر از شر این بیماری خلاص شوید عبارتند از:

  • تشخیص نوع وزوز گوش
  • همکاری با تیم درمان
  • تشخیص علت
  • درمان های توانبخشی
 

بازگشت آرامش به زندگی با درمان وزوز گوش

وزوز پدیده ای آزار دهنده برای اکثر بیماران دچار وزوز گوش می باشد به طوری که زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. باید در نظر داشت این حالت یک نشانه است و بیماری نیست. اصلی ترین دلیل ایجاد آن کم شنوایی است، بیمار در این شرایط صداهای شبیه سوت یا باد در گوش خود می شنود، این صداها با استرس و هیجان ممکن است بدتر شوند و گاهی در هنگام استراحت واضح ترشنیده می شوند. وزوز کردن گوش ها ممکن است دائمی یا مقطعی باشد. از دلایل دیگر آن درگیری سیستم عصبی مرکزی، مصرف بعضی داروهای خاص مانند اسپرین و قرار گرفتن در معرض سر و صدای زیاد هستند. وزوز گوش با روش های نوین صدادرمانی، استفاده از سمعک های مخصوص وزوز (Tinnitus Masker) و ناچ تراپی قابل درمان است. شما می توانید با مراجعه به مجموعه تخصصی شنوایی و سمعک پایتخت پس از ارزیابی وزوز کردن گوش خود روند درمانی آن را در این مجموعه طی کنید. مکانیسم وزوز گوشی که در اثر کم شنوایی به وجود می آید به این صورت است که مغز طیف کاملی از فرکانس های صوتی را پردازش میکند، با ایجاد کم شنوایی بخشی از این قشر کمتر تحریک می شود، مغز این کمبود را احساس کرده و معمولا در همان بازه فرکانسی با تحریک عصب صدایی در گوش بیمار شنیده می شود که وزوز گوش نام دارد. افرادی که در تک فرکانس ها مشکل دارند معمولا صدای سوت و افرادی که در بازه ای فرکانس ها کم شنوایی دارند معمولا صداهای ترکیبی مثل صدای باد، هوهو، صدای کتری یا صدای جیرجیرک میشنوند. در مجموعه شنوایی و سمعک پایتخت تمامی این موارد با تکنولوژی و روش های نوین قابل درمان هستند.

مراحل درمان

دقت داشته باشید زمانی که برای وزوز گوش به پزشک مراجعه می کنید، پزشک معالج معمولا، ابتدا سر، گردن و گوشهای شما را معاینه و ارزیابی میکند. این ارزیابیها عبارتند از:

  • ارزیابی شنوایی بزرگسالان: منظورمان از ارزیابی یعنی انجام یک سری از تست های شنوایی سنجی از جمله نوار گوش

  • حرکت: در این مرحله پزشک می خواهد که چشمها، گردن و بازوانتان را حرکت داده و فکتان را محکم ببندید. اگر وزوز گوش شما تغییر کرد احتمالا دلیل آن وجود یک بیماری نهفته که نیاز به درمان دارد می باشد.

  • تصویربرداری: در مرحله آخر با توجه به علتهای احتمالی وزوز گوش، پزشک ممکن است برای شما سی تی اسکن (CT) یا اِم آرآی (MRI) را تجویز کند.

بیشتر بخوانید: تست سرگیجه – آشنایی با تست VGN

روش های درمان وزوز گوش

1- استفاده از سمعک:

اگر در کنار وزوز گوش به عارضه کم شنوایی نیز مبتلا باشید، ممکن است پزشک برایتان استفاده از سمعک را تجویز کند. سمعک ها معمولا با تقویت صداهای محیطی توجه شما را نسبت به وزوز کم می کنند.

2- دستگاه های پوشاننده وزوز گوش:

دستگاه های پوشاننده وزوز (tinnitus maskers)، وسایلی شبیه به سمعک هستند که صدای پخش می کنند که به مراتب خوشایندتر از صدای وزوز هستند. این دستگاه ها اغلب ترکیبی از سمعک و پوشاننده وزوز گوش هستند.

3- استفاده از روش بازآموزی

این روش درمانی کاملا بستگی به توانایی مغز در عادت پذیری به سیگنال دارد و اینگونه عمل کی کند که وزوز گوش را در سطح ضمیر ناخودآگاه فیلتر می کند تا به سطح درک آگاهانه نرسد. در این روش بیمار از طریق مولدهای صدا به صداهای خنثی گوش می دهد.

4- درمان وزوز گوش با شناخت درمانی

این روش درواقع نوعی مشاوره است و به بیمار کمک می کند تا عکس العملش را نسبت به وزوز گوش اصلاح کند. برای حصول نتیجه بهتر است که این روش با سایر روش های درمانی ترکیب شود.

5- بیو فیدبک

این روش شامل کلیه اقداماتی است که به منظور کاهش استرس انجام می شود. در برخی از موارد مشاهده شده که با کاهش استرس تجربه وزوز گوش او نیز تا حد زیادی بهبود میابد.

بیشتر بخوانید: تست ABR چیست و چه کاربردی دارد؟

سوالات متداول:

اینکه شما در گوشتان صدا هایی نظیر خش خش، هی هیس یا وزوز بشنوید در واقع یک بیماری نیست اما پزشکان می توانند به التیام و بهبود آن کمک کنند.

بله ماساژ دادن سر می تواند کمک بسیاری به التیام این صدا در گوش کند.

بله به خصوص استفاده از روغن هایی همچون روغن سرو، روغن جینسینگ، روغن هلی کریسموم، روغن درخت عرعر، روغن اسطوخودوس، روغن نیلوفر، روغن زیتون، روغن پیاز، روغن پتی گرین، روغن رحمانیا و روغن ارکیز خالدار و…

بله می تواند نتیجه ی استرس شدید باشد.

 خیر. وزوز اغلب نشانه از آسیب به دستگاه شنوایی می دهد، ولی به هیچ وجه به این معنی نیست که فرد در نهایت ناشنوا می شود.

 موارد تشدید کننده سوت کشیدن گوش عبارتند از:

  • مواجهه با صداهای بلند مصرف بیش از حد
  • کافئین .
  • نیکوتین سیگار.
  • داروهایی مثل آسپرین، کینین،
  • برخی آنتی بیوتیک ها 
  • استرس.

 پرواضح است که ایجاد ناشنوایی دائمی، ابدا روش مطمئنی برای درمان وزوز نیست؛ حتی در بسیاری از موارد بعد از قطع عصب، صدای وزوز متاسفانه تنها صدایی هست که بیمار می شنود!

 برای درمان این عارضه هنوز هیچ جراحی و یا روش دارویی وجود ندارد.

وزوزی که همراه با سرگیجه و سردرد باشد معمولا به دلیل درد و فشار در سر یا سینوس‌ها ایجاد می شود.

12 دیدگاه در “دلایل وزوز گوش و جدیدترین راهکار درمان آن در سال ۲۰۲۴

  1. نادیا آهاری گفت:

    سلام دوست عزیز من 20 سالمه. از 17 سالگی با هنزفری آهنگ با صدای بلند خ گوش دادم الان احساس می کنم شنواییم ضعیف شده و وزوز هم دارم. آیا درمانی برای مشکل من هست؟

    1. admin گفت:

      سلام و درود خدمت شما خانم آهاری عزیز.
      لازمه که حتما به شنوایی سنج مراجعه کنید تا ازتون تست شنوایی بگیرند. شاید لازم باشه که از سمعک استفاده کنید.

  2. محمد رضا گفت:

    من الان حدود 1 هفته است که وزوز گوش دارم فک کنم بخاطر استفاده زیاد از گوش پاک کنه میشه با قرص درمان کرد؟

    1. admin گفت:

      لازمه که حتما متخصص شما رو ویزیت کنه و شاید لازم باشه که نوار گوش ازتون گرفته بشه و عصب شنواییتون بررسی بشه

  3. علی خلج گفت:

    سلام دکتر جان خسته نباشید من یه تایم زیادی کارم با مواد منفجره بود الان چند وقته که تو گوشم یه صدایی مثل صدای هیس هیس می شنوم. هر وقت دورو اطرافم خلوت باشه صدا به حدی بلنده که واقعا اذیت میشم. من چه کاری می تونم برای درمان انجام بدم

    1. admin گفت:

      سلام خدمت شما دوست عزیز.
      ممکن است که بر اثر شغلتون، عصب شنواییتون آسیب دیده باشه و در واقع وزوزتان حاصل این موضوع باشد. لازمه که به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

  4. رضوان گفت:

    مرسی از توضیحات خوبتون خدا قوت و خسته نباشید

    1. admin گفت:

      ممنون از همراهیتون. خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بوده

  5. کامران گفت:

    من بعد از اینکه کرونا گرفتم وزوز دارم. یه صدای مثل صدای خرخر تو گوشم می پیچه. نیاز هست برم دکتر یا از عوارض کروناس

    1. admin گفت:

      ممکنه که از عوارض کرونا باشه اما اگر که بیش از یک ماه از بهبودیتون میگذره برای چکاب بهتر است که به یک شنوایی سنج مراجعه کنید تا از سلامت گوشتون مطمئن شوید.

  6. امیر شهرابی گفت:

    من 25 ساله که دچار وزوز گوشم و واقعا داره اذیتم می کنه. آخرین باری که به پزشک مراجعه کردم گفتن که گوش سکته کرده و هیچ درمانی نداره. آیا علم در این زمینه پیشرفتی داشته یا من همچنان باید با این مشکل دستو پنجه نرم کنم

    1. admin گفت:

      بستگی به باقی مانده شنواییتون داره. لطفا نوار گوش رو به شماره تماس 09211897459 ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *