آیا بیمـه بخشی از هزینه های جاری خرید سمعک را متقبل می شود؟ نظر بر اینکه سمعک ها توانسته اند کیفیت زندگی افراد کم شنوا را در قسمت های مختلف از جمله افزایش امکان مکالمه با دیگران، بهبود زندگی اجتماعی و عملکرهای شناختی بهتر مانند حافظه و توجه و… را به طرز باور نکردنی بالا ببرند فارغ از مدل انها که سمعک داخل گوشی با شد یا خارج گوشی، سمعک نامریی باشد یا نه و سطح تکنولوژی آن که سمعک شارژی باشد یا سمعک هوشمند، وسیله ی پزشکی بسیار مهمی به حساب می آید که مانند سایر تجهیزات حیاتی و مهم برای کمک به بهبود کیفیت زندگی افراد در شرایط معیشتی مختلفی قرار دارند، بیمه مقداری از هزینه های آن را متقبل می شود. در ادامه این مقاله از مجموعه ی شنوایی سنجی و تجویز سمعک پایتخت برانیم تا شرایط بیمه سمعک را باهم بررسی کرده و بدانیم که بیمـه های مختلف برای کاهش هزینه های خرید سمعـک تا چه اندازه پوشش مالی در نظر گرفته است.

آیا همه سمعک ها شامل بیمه میشوند؟

با خرید هر مدل سمعـک از سمعک هوشمند گرفته تا آنالوگ، نمونه های پشت گوشی یا سمعک داخل گوشی ، ساخته شده توسط هر برندی همچون برند سمعک زیمنس از مجموعه شنوایی و سمعک پایتخت می توانید از حق بیمـه خود برای سمعک استفاده کنید.

مجموعه شنوایی و سمعک پایتخت

ارائه مدارک لازم جهت دریافت حق بیمه، از تمام بیمه های پایه و تکمیلی

بیمه سمعک

در مجموعه شنوایی و سمعک پایتخت امکان بهره مندی از حق بیمه سمعک وجود دارد. بیمه های پایه و تکمیلی برای پرداخت مبلغ مشخصی از هزینه سمعک بیمار به مدارک زیر را نیاز دارند:

  • نوار گوش
  • دستور پزشک
  • فاکتور سمعک
  • کارت گارانتی

سمعک پایتخت با ارائه این مدراک امکان بهره مندی تمام بیماران را از بیمه سمعک فراهم میکند.

بیمه سمعک

سمعک پایتخت با بیمه های پایه تامین اجتماعی، سلامت و نیرو های مسلح قرارداد مستقیم دارد. همچنین بیماران بیمه های آتیه سازان حافظ، بیمه کوثر، بیمه بانک ها، بیمه نفت، بیمه شهرداری، بیمه آسیا، بیمه دانا و بیمه دی می توانند از خدمات ما برای بیمه استفاده نمایند.

بیمه سمعک چیست؟

بیمه سمعک

بیمه درمانی در واقع قراردادی است که بر پایه آن بیمه‌گر ملزم می شود تا بخشی یا تمام هزینه‌های درمانی یک فرد را در ازای دریافت حق بیمه به صورت ماهانه یا سالانه بپردازد. هدف از این بیمه‌ها این است که کارفرما به عنوان وسیله ای برای جذب کارکنان باکیفیت از آن استفاده کند و توسط حق بیمه‌هایی تامین می‌شود که تا حدی توسط کارفرما پوشش داده می‌شود اما اغلب از چک‌های حقوق کارمندان نیز کسر می‌شود.

سمعک‌ها تجهیزات کمک شنیداری نسبتا گران قیمتی هستند بنابراین خرید آن برای افرادی که درآمد نسبتا پایینی دارند، دشوار است. پس بیمـه بخشی از هزینه های مربوط به خرید سمعک را متقبل می شود .

بیمه سمعک چقدر پرداخت می کند؟

بیمه ها مبالغ متفاوتی را برای بیماران تحت پوشش بیمه پرداخت می کنند، به صورت کلی حداقل مبلغ یک میلیون تومان و حداکثر 50 درصد مبلغ سمعـک شامل بیمـه می شود. برای استعلام اینکه بیمـه شما چه مبلغی برای سمعـک پرداخت میکند می توانید با سمعک پایتخت یا نمایندگی های بیمه خود مشورت نمایید.

بیمه های دولتی و تکمیلی چه مبالغی را برای خرید سمعک پرداخت می کنند؟

در ادامه باهم بررسی خواهیم نمود که هر گونه از طرح های بیمـه دولتی یا تکمیلی چه مقدار از هزینه های مربوط به ساخت سـمعک را متقبل می شود.

بیمه های دولتی

بیمه های دولتی شامل بیمه تامین اجتماعی، بیمه خدمات درمانی، بیمه سلامت و بیمه مخصوص نیروهای مسلح می شود که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

1- بیمه سمعک تامین اجتماعی

بیمـه تامین اجتماعی برای انواع سمعک چیزی حدود 1،200،000 تومان از کل هزینه سمعکــتان را تقبل می کند. این رقم برای افراد بالای 7 سال به صورت تک گوشی و برای افراد زیر 7 سال دو گوشی محاسبه می باشد.

2- بیمه سمعک خدمات درمانی

بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت مبلغ 880،000 تومان می باشد که برای افراد زیر 7 سال دو برابر می شود.

3- کمک هزینه بیمه سلامت

 بیمه شدگان بیمه ی سلامت که بالای 7 سال سن دارند می توانند، مبلغ 880،000 تومان دریافت کنند و افراد زیر 7 سال حدود دو میلیون تومان دریافت می کنند.

4- تعرفه بیمه سمعک نیروهای مسلح

بیمه ای که شامل نیروهای مسلح یا کارکنان ارتش می شود برای یک گوش 1،200،000 تومان و دو گوش 1،400،000 تومان می باشد و بازه ی سنی بیمار اهمیت چندانی ندارد.

بیمه سمعک تکمیلی

بیمـه های تکمیلی شامل بیمـه آتیه سازان حافظ، بیمـه ایران، بیمـه آسیا، بیمـه البرز، بیمـه دانا، بیمـه میهن و بیمـه پارسیان می شود که در ادامه تعمرفه بیمه سمعک هر یک را باهم بررسی خواهیم نمود.

1- بیمه سمعک آتیه سازان حافظ

اگر بیمه تکمیلی شما آتیه سازان حافظ باشد، بسته به نوع قراردادی که با این شرکت دارید تعرفه متفاوت است اما این بیمه معمولا تا سقف 500،000 تومان را متقبل می شود.

2- هزینه بیمه ایران

کمک هزینه ای که بیمـه ایران نیز برای بیمه سمعک پرداخت می کند بستگی به ارگان طرف قرارداد دارد اما معمولا چیزی در حدود 2،000،000 تومان است.

3- تعرفه بیمه سمعک آسیا

این بیمه نیز مانند سایر بیمه های تکمیلی بسته به قراردادی که با شرکت ها دارد هزینه های متفاوتی را پرداخت می کند اما این رقم معمولا از 1،500،000 تومان تجاوز نمی کند.

4- تعرفه بیمه البرز

بیمـه تکمیلی البرز بسته به ارگانی که با ان قرارداد بسته است و همینطور نوع قرارداد منعقد شده مبالغ متفاوتی را به عنوان کمک هزینه ی خرید سمعـک پرداخت می کند که تقریبا برای هرگوش چیزی در حدود 500،000 تومان است.

5- تعرفه بیمه سمعک شرکت دانا

بیمه تکمیلی دانا با در نظر گرفتن نوع قراردادی که با آن دارید یا سازمان و ارگانی که با آن قرارداد بسته است، رقم های مختلفی را پرداخت می کند.

6- تعرفه سمعک بیمه میهن

تعرفه سمعـک در بیمـه میهن به نوع قرارداد بیمـه با شرکت ها بستگی دارد ولی معمولا 500،000 تومان برای هر گوش است.

7- تعرفه سمعک بیمه پارسیان

بیمه تکمیلی پارسیان حدود 700،000 تومان برای هر گوش پرداخت می کند ولی در بعضی از قراردادها بیشتر است.

منابع تحقیقاتی:

https://www.tamin.ir/

https://www.parsianinsurance.ir/

https://mihaninsurance.com/

https://www.dana-insurance.com/

https://www.alborzins.com/