مقالات آموزشی

باتری سمعک

باتری سمعک

باتری سمعک یکی از لوازم جانبی انواع سمعک به حساب می آید که دارای ویژگی های منحصر بفردی است و بصورت اختصاصی برای این وسیله ساخته می شود. سمعک وسیله ی کمک شنیداری است الکترونیکی که برای کار کردن مانند هر وسیله الکتریکی دیگر به یک منبع تغذیه نیاز دارد. در طول زمان و با پیشرفت این تکنولوژی این محصولات دچار پیشرفتهای بسیاری شده اند و از سمعک های ساده به سمعک شارژی رسیدیم. این در حالی است که باطری و منبع تغذیه سمعک با گذشته تفاوت آنچنانی ندارند. باتری سمعک را اصطلاحا  ایر زینک نیز می نامند. در نظر داشته باشید که اصلی ترین ماده تشکیل دهنده این بانری ها جیوه است که برای تثبیت اجزای داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله از سری مقالات آموزشی گروه شنوایی سنجی و تجویز سمعک پایتخت میخواهیم با باطری سمعک بیشتر آشنا شویم.

بیشتر بدانید: آشنایی با  سمعک استایلتو زیمنس

انواع باتری سمعک

باتری سمعک

بی شک برای اینکه بیشترین استفاده را از سمعک خود ببرید باید باتری مناسبی برای آن تهیه کنید تا بتواند بیشترین ساعات ممکن سمعک شما را فعال نگه دارد. باتری سمعک را می توان به دو دسته کلی باتری های غیرقابل شارژ (که به آنها باطری یکبار مصرف هم می گویند) و باتری های قابل شارژ (که به چند بار مصرف هم شناخته می شوند) طبقه بندی کرد. که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع مدل های سمعک نامریی

باتری های قابل شارژ

بهترین حسن آنها این است که در مقایسه با باتری های یکبار مصرف نیازی به تعویض منظمشان ندارید؛ و کاربران به جای اینکه مجبور باشند، هر چند روز یکبار باتری سمعک خود را تعویض کنند میتوانند به سادگی هرشب سمعک خود را روی دستگاه شارژر قرار داده و صبح روز بعد از کیفیت و وضوح صدای سمعک خود لذت ببرند. برترین ویژگی های سمعک های شارژی عبارتند از:

  • عدم نیاز به تعویض مدام باتری
  • امکان استفاده 24ساعت مداوم از سمعک
  • امکان شارژ آسان
  • مقاومت بالای باتری در برابر گرد و غبار و رطوبت

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع مدل های سمعک وایرلس

باتری های غیر قابل شارژ

باتری سمعک چیست

درسته است که در بازار تجهیزات کمک شنیداری انواع باتری های قابل شارژ موجود است اما با این حال بازهم رایج ترین نوع باتری که امروزه برای انواع سمعک ها استفاده می شود، باتری های یک بار مصرف است که به آن غیر قابل شارژ یا Zinc – Air نیز می گویند. این باتری ها همانطور که احتمالا از نام Zinc – Air توانسته اید حدس بزنید، با قرار گرفتن در معرض هوا فعال می شوند. در پشت این مدل از باتری ها یک برچسب پلاستیکی نصب می شود که تا زمانی که وجود دارد، باتری در حال غیرفعال باقی می ماند. زمانی که این برچسب کنده شود، اکسیژن هوا با فلز روی (Zinc) واکنش داده و این عمل موجب می شود که باتری به حالت فعال درآید. پیشنهاد می کنیم که برای اینکه باتری شما طول عمر بیشتری داشته باشد، بعد از اینکه برچسب پلاستیکی را جدا کردید، اجازه دهید تا حداقل به مدت 1 دقیقه، باتری در معرض هوا قرار گرفته شود و سپس آن را درون سمعکتان قرار دهید.

بهترین مارک باتری سمعک چیست؟

باطری های که معمولا در سمعک مورد استفاده قرار میگیرند، اغلب توسط برندهای مختلفی تولید می شوند . طبق آخرین آماری که از رتبه بندی بهترین برند های باتری های سمعک ارائه شده است اسامی زیر می درخشند

  • باتری  HearClear Premium Plus
  • باتری ریواک
  • باتری سمعک Powermax
  • باتری سمعک زیمنس
  • باتری سمعک Duracell

لازم به ذکر است که برخی از این مدل باتری ها مانند برند HEAR Clear در ایران موجود نیست. پس لیست بالا را این گونه اصلاح می کنیم که از بین برندهای موجود در ایران باتری ریواک reyovac بهترین برند است و نسبت به سایر برندهای باطری طول عمر بیشتری دارد. از نظر کاربران و مطرف کنندگان انواع سمعک در ایران از جمله سمعک هوشمند و دیجیتال و… نیز باتری ریواک نسبت به باتری سایر برندها طول عمر بیشتری دارد.

بیشتر بدانید: آشنایی با انواع مدل های سمعک داخل گوشی

طول عمر باطری سمعک

باتری های غیر قابل شارژ یا همان باتری های یکبار مصرف، بر اساس فرسودگی 16 ساعته، می توانند از 5 تا 14 روز دوام بیاورند. البته این عدد به عوامل دیگری از جمله اندازه باتری و قدرت مورد نیاز سمعک نیز بستگی دارد. به طور معمول، بر طبق یک قائده ی کلی عمر باتری های کوچک از باتری های بزرگ کمتر است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع سمعک هوشمند

عمر متوسط ​​باتری های سمعک به شرح زیر است:

  • سایز شماره 10 باطری : عمر مفید بین سه تا هفت روز
  • سایز شماره 312 باطری: عمر مفید بین سه تا 10 روز
  • سایز شماره 13 باطری سمعک: عمر مفید بین شش تا 14 روز
  • سایز شماره 675 باتری سمعک: عمر مفید بین نه تا 20 روز

بیشتر بخوانید: تست سرگیجه – آشنایی با تست VGN

نحوه افزایش عمر باتری سمعک

در نظر داشته باشید که درست است که هیچ راه بی عیب و نقصی برای افزایش عمر باتری های غیر قابل شارژ وجود ندارد، اما اگر نکات زیر را رعایت کنید، به شما اطمینان می دهیم که انرژی باطری خود را به هدر نخواهید داد.

  • سمعک را در هنگامی که استفاده نمب کنید، خاموش کرده و درب محفظه باتری را در طول شب باز بگذارید. این امر علاوه بر اینکه کمک می کند تا انرژی باتری به هدر نرود ، موجب می شود تا رطوبت حاصل از استفاده روز در هنگامشب تبخیر شده و باطری شما سالم تر بماند.
  • اگر میخواهید باطری سمعک شما عملکرد بهتری داشته باشد، آنها را همیشه در دمای اتاق نگه دارید و آن را با خود به حمام و استخر نبرید.  زیرا قرار گرفتن در معرض گرما و محیط های مرطوب باعث کاهش عمر باتری شما می شود.
  • توصیه میکنیم که به هیچ وجه، باتری ها را در جیب ها، کیف پول یا کوله پشتی خود رها نکنید.
  • سعی کنید اشیا فلزی مانند سکه یا کلید که می توانند باتری های سمعک را از اتصال کوتاه درآورند را نزدیک باتری خود نگه ندارید.

بیشتر بخوانید: ارزیابی درمان و توانبخشی وزوز گوش

قیمت باتری سمعک چقدر است؟

قیمت باتری سمعک نیز مانند قیمت سمعک تا حدود زیادی به شرکت سازنده آن بستگی دارد. از بهترین برند های تولید کننده این محصولات می توان ریوواک ، دوراسل و زیمنس را نام برد. نکته ای که بهتر است از آن غافل نشوید این است که مبادا برای صرف جویی در هزینه ها از باتری های برند های متفرقه در سمعک خود استفاده کنید. زیرا که برند های متفرقه در اغلب موارد موجب آسیب رساندن به مدار سمعک شما می شود. چنانچه نیاز به دریافت مشاوره دارید می توانید با کارشناسان ما با شماره تماس 09211897459 در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *